Design & Construction Management: A Division of Facilities & Campus Services

Worcester Commons
Worcester Commons

Worcester Dining Commons

While maintaining the operation of the existing Worcester Dining Commons, a new 87,000 SF building will be constructed on the site that is currently Parking Lot 63 north of the Integrated Science Center.  The building will contain the new Worcester Commons, a ground-floor retail food café, the commercial bakery currently located at Hamden, and a restaurant.   A “Neighborhood Center” of student spaces is also planned including lounges, meeting rooms, a fitness center, a contemplative space, and music practice rooms.  Support offices for Auxiliary Enterprises will also be included.  The site around the building will include replacement of Lot 63 parking, loading spaces for the Worcester Commons, and outdoor gathering spaces.  The construction will preserve East Experiment Station, currently occupied by the University Press.  The project is scheduled for completion for the Fall, 2020 semester.